mandag 30. august 2010

*Ferie* i Kirkenes-Pasvik

Laaaangt innlegg, litt sånn *huske det-huske det* for meg selv ;o)

Ferie og ferie fru Blom men altså:
Vi letta grytidelig i fin temperatur med lett skydekke og fløy nordover via Gardemoen og det var fremdeles sommer over skyene.
og landa i Kirkenes i 5* og sur vind.

Leiebil? Nei for dyrt!! Alt for dyrt!!!

What to do?

Glad ble vi da svigerinnen vår Eva tok imot oss på flyplassen for da hadde vi mulighet å komme oss ned til
*Rent a Wrack* istedet.
På veien ned ble vi innvitert innom på kaffe og mat hos Eva og hadde en koselig stund sammen med henne før hun svingte oss ned til kaien der vi skulle hente *vraket*
Hadde fått opplyst det var en gammel Micra vi skulle få leie men heldigvis ble det en Polo... med så knallsterk eplegrønn farge at den var vond å se på.
Jaja, å kjøre 6 mil oppover Pasvikdalen på svært humpete dårlig asfalt i en Polo med dekk uten mønster, nesten ikke støtdempere og uten servo var en eeeh...opplevelse!!
Hadde full konsentrasjon på veien slik at jeg kunne være forberedt på humpene (har vært der før og fått smell i nakken)
men prøvde også å se etter bamsebrakar men det eneste vi så av ham i år var skiltet ;o)

Vel fremme på Skogfoss var jeg allerede så sliten at jeg kunne tenkt meg ei seng men så kom det besøk (svigermor hadde bursdag) og kaffen og kakene ble satt frem. Jeg for min del fant frem strikketøyet slik at jeg hadde noe å konsentrere meg om for praten ble bare et eneste surr som vanlig, sånn som skjer når flere enn 1 prater på gang!
Så kom ene broren til Svein og plutselig ble middag satt på bordet også. For å være høflig spiste jeg litt men på det tidspunktet hadde jeg fått *leamus* i hele ME-kroppen, var ør som ei kråke og følte meg rimelig elendig. Det ble en ganske tidelig kveld kan en si!

Dagen etter ble det bare en kjøretur rundtom i dalen, var ganske mørbanket og så ikke så lyst på dagene fremover men fikk nå tatt noen *litt grå* bilder i gråværet.
En stor traneflokk som letter.
Klarte jo selvfølgelig å skremme dem sånn at jeg ikke fikk tatt bilde da de sto på bakken,
kjempehøye og majestetiske.
Den russiske byen Nikel sett fra 96-høyden med endeløs skog og Pasvikelva i forgrunnen.
Her er kameraet fokusert optimalt og jeg har skåret vekk endel skog
så det er lenger borte enn det ser ut som.
Vafler og kaffi er obligatorisk på 96-høyden men glemte å ta bilde av det selvfølgelig!
***
Torsdagen kjørte vi til Grense Jakobselv der familien slo seg ned en gang på 1800-tallet.
Barentshavet - til høyre for disse svabergene finnes en aldeles mektig sandstrand ved utløpet til elva men i år var det stengt for *uvedkommende* av en el annen grunn men når været er så varmt som det kan være i
Sør-Varanger er det fullt mulig å bade der

Litt av stranda sett fra moloen - flyfoto kan du se her
Berget på russisk side av grenseelva der Svein lærte å stupe av unge russiske grensevakter, dengang det var strengt forbudt å kommunisere over grensa. Her er det ikke mange meter som skiller gitt!
Norsk grensestolpe

Fredagen lå jeg til lading hele dagen!
Lørdagen var vi en tur til Kirkenes igjen (fælt å måtte kjøre 6 mil på de veiene uansett hvor du skal hen) for å besøke Jan og Eva. En koselig dag med kjeks og vin, vin til Eva og meg ;o) og middag.

Søndag hadde vi familie-middag i Gapahuken ved Storskog men stoppet først ved Loken der det er tilrettelagt for rullestolbrukere slik at de kan fiske, grille og komme ut på vannet med båt.
Rullestolrampe/vei hele veien m. innlagt møteplass og fiskemulighet m. benk  
Hadde jeg hatt 4-hjulingen min
kunne jeg komme meg helt rundt men orket ikke gå så langt
så jeg nøyde meg med å sitte en stund og se bort istedet :)

Middagen i Gapahuken på Sollia Gjestegård glemte jeg å ta bilder av men det stedet anbefales varmt!
Nydelig mat og koselig betjening!

Mandag lå jeg til lading og tirsdag var det å fly hjem igjen.
Nå nesten 1 uke etter hjemkomst begynner jeg heldigvis å komme meg litt
men det er ganske strevsomt med *ferie* gitt!! LOL

Hadde jeg vært frisk og sprek ville turen vært kjempetrivelig hele tiden ikke bare innimellom
men en vakker dag SKAL jeg ha en ferie jeg kan nyte fullt ut!
Den dagen jeg blir frisk ;)

6 kommentarer:

 1. Koselig beretning Emme:) Den humpete veien der kunne sikkert tatt knekken på noen hver, blir sliten bare av å lese om det hehe. Høres ut som en fin tur likevel, har lyst så langt nordover selv..:)

  SvarSlett
 2. Det hørtes veeeldig slitsomt, men skikkelig opplevelsesrikt ut! Håper du kommer deg fort så vi får se noe mer lekkert fra dine utrulig dyktige hender!!!

  SvarSlett
 3. Takk for turen Emme! Har aldri vært så langt nord! Vakkert 0g interessant!!
  Håper du har kommet deg igjen! Klem til deg!

  SvarSlett
 4. Hei hei
  Takk for koselig kommentar inne hos meg. Tenkte eg skulle ta deg på ordet ang rester til Skipper Worse, jammen ikkje dumt og samle inn litt for det var ikkje rare greiene de hadde der,så eg sier JA TAKK om du har noe ;)) Hvis du sender meg en mail gro.vibeke.najem@lyse.net så kan me eventuelt ta det videre der. TUSEN takk skal du ha

  Vibbedille ;))

  SvarSlett
 5. For en herlig feriehistorie he he. Ser ut som du tross alt hadde en fin tur, er man syk så må man ta det med ro selv om det kan være vanskelig til tider.Håper du har ladet deg opp igjen etter turen for jeg gleder meg til å følge med på alt det fine du lager ;0) Ha en riktig fin helg.

  SvarSlett
 6. Ser at dere har vært på kjente trakter. Jeg og mannen min kjørte for noen år siden samme vei. Var til Pasvik og Grense Jakobselv. Mannen min bodde noen år i Kirkenes før han flyttet til Alta. Da brukte han og sykle til Sollia for og spise rømmekolle. Yngste sønn vår har i militæret på Grense Jakobselv. Holdt til oppe på fjellet som man kjører forbi på vei mot Barentshavet. annam

  SvarSlett